I really fucked it up this time

Vilken underbar dag! Fint väder, behaglig temperatur. Så jag började min morgon med en promenad. Har träffat och fikat med lite släkt jag inte träffar så ofta, och i eftermiddag/kväll hänger jag kanske på Markus och kollar på hockey. Är inte alls sugen, men genom att Micha ska på kryssning och alla verkar ha ett jobb helt plötsligt (ja, det undrar jag också. Vad fan hände?), så har jag inte mycket annat till val för att få min fredagskväll att ändå bli helt okej.

Sitter och kollar igenom mina förmåner på Henri Lloyd, och lite annan kul info i papperen jag fick med Fredrik (min chef). Som jag känner nu åker jag nog ner snart igen. Men mycket hinner ändras. Bör kanske vara hemma ett tag. Hmm. Stor puss.

...

Snart buffé med familj och vänner. MUMS

Förlåt för dålig uppdatering, men livet blir liksom inte lika händelserikt här uppe i skogen. Är fortfarande glad över att vara hemma. Ser fram emot helgen. Puss

loose in the sky

Njuter verkligen av att vara hemma. Kom precis in från en långprommis i den dalande snön och sitter nu på köksbänken och smaskar i mig en chokladmuffin, och ser att jag har besöksrekord i bloggen. KUL! Vad som händer sen har jag ingen aning om. Och just det känns så skönt, att inte ha några planer och att absolut inte behöva göra någonting, mer än det som mamma och pappa behöver hjälp med.

Jag har verkligen insett under bara de här två veckorna som jag har varit borta hur mycket ansvar som krävs för att ett hem ska fungera och gå runt. Man har ju vetat sen man var liten att matlagning, tvätt, handling är sådant man måste stå för själv när man skaffar eget. Och då kunde jag längta till den dagen. Men det är faktiskt inte (till er som inte tagit det steget än) så himla kul som man ofta vill tro. Och nej, jag tänker inte ge någon lång förklaring till varför, för jag vet att ni säkert hört det en miljon gånger från era fräldrar som suckar över hur fan ni ska klara er på egen hand. Ni lär er. Ni blir inte vuxna förrän ni flyttat, och jag lovar att när ni väl är där, det är då ni kommer att hålla med mig. Njut, även om det är svårt, så länge du bara kan komma innaför dörren och gå in på ditt rum, smälla igen dörren irriterat och ta en powernap och bara komma ner på jorden en stund. När du inget hellre än skulle vilja det, men inte kan, för den jobbiga omprioriteringen i ditt liv... Vuxenstämplad! Game over.

i'm scared of flyin'

Så, jag överlevde 14 februari i år också. Och inte bara överlevde. Jag hade faktiskt en riktig mysdag med Micha. Slutade i vanlig ordning på kaffestugan med skratt och prat. Skratt så man viker sig och får ont i skrattgroparna, men ändå så man känner sig 10 kg lättare vid dagens slut. Vad kan egetnligen klå det? Fina vänner som får en att må sådär bra som man bara kan må, väger tyngre än det mesta.


I helgen blir det faktiskt en utgång här hemma i Mora. Förlåt, jag säger hemma. Men jag känner mig mer hemma här än någon annanstans. Det är här jag har alla mina vänner. Hur som helst, hoppas vi ses! I den klyschiga dimman, som man brukar säga ;)


valentine's day

Äntligen hemma! Nu bär det av in i duschen för att sedan åka med Robert o:co till Micha i Mora! Skapa er en supermysig dag allihopa. Själv har jag ingen valentine och får köpa blommor och choklad själv, men desto mer åt mig. Haha? STOR PUSS och kram.

"coming home"

Tack för era fina kommentarer. Blir så himla glad(are)! Jag kommer att åka hem till Dalarna nu under några veckor, genom att mitt schema inte sätter igång förrän i april. Innan dess blir jag inringd vid behov, men känner att jag bara vill hem och andas ut, ta in allt och njuta av "hemma" innan jag blir fast här, fira alla hjärtans dag med min fina Micha och umgås med vänner och familj.

Och ja, Danni. Vi måste skypa snart. Har så himla mycket att berätta och få ta del av från din resa osv. Saknar dig med!

Ses på söndag! Puss

safari

Känns som att jag landat en aning nu, men kan fortfarande inte förstå. Jag har varit här i två veckor, och jag får jobb på Henri Lloyd, varav den enda Henri Lloydbutiken i hela Sverige, med sju personal dessutom. "Det är din personlighet, helt klart!" Nej, det är sjukt.

Idag ska vi på universeum! SÅ himla kul. Har inte varit där sen klassresan i sexan, och djurparker av olika slag har alltid gått hem hos mig. Älskar atmosfären där inne med regnskog, akvariehall, och ja, sånt. Efter det blir det mat. Och för en gång skull ser jag faktiskt fram emot middagen som annars bara består av enkla, tråkiga rätter (robert äter inte grönsaker, kyckling, ris... och massa annat man normalt sett älskar! I alla fall jag). Men idag blir det kyckling, fläskfilé och klyftpotatis i ugn med sås och lite annat gott till. Ska för en gång skull bara försöka njuta av "att jag är jag" som någon sa till mig igår. Och eventuellt att det blir en sväng mot Dalarna på söndag om inte arbetsschemat tar fart på en gång.

 


WTF?!

En timme senare, jag fick jobbet på Henri Lloyd på NK!!! Och imorgon ska jag skriva kontrakt och säga hur mycket lön jag vill ha. Öh??? Fattar ingenting. Det här är den lyckligaste jävla dagen i hela mitt liv.

sophia somajo - the trip


here we go

Blåser som bara tusan här idag. Nyss snöade det. Fick en chock när jag tittade ut genom fönstret imorse. Har varit bart här sen jag kom hit, och nu, efter snart två veckor har jag verkligen svårt att tänka mig att det fortfarande är mitt i vintern hemma.

Har precis ätit frukost och målat naglarna och snart hoppar jag på spårvagnen in till stan. Är sjukt nervös. Men ska göra mitt allra bästa och försöka påminna mig om varför jag sitter där. När jag kommer hem drar vi nog mot IKEA för att stilla nerverna en aning och avslutar kvällen med varma mackor och sällskap från Dalarna. Wiho! Ha en bra dag alla.

big things

De som inte har något för sig v.7 (nästa vecka) får gärna göra en mindre påhälsning någon natt eller två. Blir som jag skrev tidigare, väldigt ensamt här. Och ja, ni är mer än välkomna!
 
Kom hem för ett litet tag sen, och har precis slängt i mig några våfflor som Andreas och Robert stod för idag. Nu blir det filmmys. Är dödstrött. Måste vara on track imorgon. Godnatt mitt älskade Dalarna.


bed time

Ska nu stupa i sängen efter en lång och intensiv dag. Imorgon är jag förhooppningsvis piggare och mindre ofit, för en ännu längre dag.

Idag hade Robert  städat hela lägenheten och även gjort sig besväret (eller tagit sig äran?) att städa hela mitt rum... Tagit reda på alla kläder, bäddat sängen, dammsugit, diskat alla disk... Ultimat rumskamrat frågetecken. På torsdag kanske det händer lite roliga grejer, och hela nästa vecka blir jag ensam här. Kommer bli en utmaning för mig. Lugnt alltså. Jag är verkligen en riktig fegis, speciellt sen Robert och hans kompisar körde anden i glaset precis där jag sover. Någon ande vid namn Edi ska tydligen befinna sig här ibland nu. Men jag ska försöka tänka bort det. Åh, jag hatar Edi. Igår rev hon ner hall-lampan, så nu är det mörkt där. Måste fixa det innan jag blir ensam. Annars dör jag! God natt.

goodbye for now


repeat of the day

Älska Christoffer Hidings röst???

my beloved


high hope

Ska snart in till stan med Micha. Hennes tåg går halv tre. Åh, jag vill inte att hon åker hem. Har varit så himla bra att ha henne här. Usch! Tur att jag har min lilla Rob kvar en vecka till i alla fall innan han också åker uppåt. Puss


...

(Jätte)lite bilder ifrån inflyttningsfesten igår. Alltså, tack ALLA för fina presenter. Fönsterlampan i mitt rum står grymt bra till.

Nu blir det det dagliga kvälls- (läs natt) myset. Robert gav upp, så nu återstår bara jag, Micha, Andreas och Andreas. Godnatt på er. Saknar hemma och min fina familj.

elisa - dancing


...

Är som en zombie efter två heldagar på stan och två nätters dålig sömn. Så istället för att springa på stan idag igen, så blir det lugnt här hemma i 8a med både Micha och Robert, som även han blir hemma. Han har blivit förkyld.
Vi ska städa lite inför inflyttningsfesten imorgon, färga Michas hår och och baara mysa på. Sen ska jag sova middag, eller helst bara sova bort hela dagen.

promenix till ICA

Okeeeeeeeej, robbie här! Jag, Malin och Michelle har precis varit och handlat lite inför veckan, det blev bland annat falukorv till superpris och hårfärg till Michelle, nu springer Malin runt och dansar och gud vet vad hon gör. Nu blir det att mysa med en kopp te, Malin ska väl söka jobb imorgon och själv har man sovmorgon till tio. 


Knäppisar på vägen till ica!

café paprika








...

Förresten, här är utsikten från vårat fönster (cambild). Det är nästan ingen snö alls här, desto mer slask. Men vi överlever, så länge det inte regnar som sagt. Wiho, nu börjar jag skymta en blå himmel!!


need you to hold me

Har precis vaknat. Det regnar i varje fall inte idag. Det gjorde det igår, spöregnade och blåste. Men jag och Micha trotsade det och drog in till gallerian i alla fall. Är inte så långa gångavstånd här mellan lägenhet/hållplats här så det är skitskönt.

Idag är det bara mulet, och blåser inget som tur är. På det sättet är det skönare hemma. När det blåser är det ett helvete här, för att överdriva lite. Regnet far åt alla håll så att paraply är inte till mycket hjälp då.


Dannis avskedsfeest i augusti. Saknar alla därhemma (Även om Karin förvisso är i Australien). Just nu känns det väldigt långt borta.


view from south

Har precis kommit hem från stan med Micha och Robert. Vilken dag! Började med att dem råkade få varsin böter på 1200 spänn på spårvagnen påväg in till stan. Jag fattar faktiskt inte att jag klarade mig, som ALLTID råkar ut för sån skit. Sen en liten pris-incident på espressohouse. Haha, herregud. Men åh, vad jag trivs här. Alltså, bara en sån grej som när man sitter på NK och fikar och tittar ut genom fönstret, man ser liv och rörelse. Blåblinkande brandbilar, mycket folk och ljus överallt från butiker och företag och ja... Det är helt enkelt inte som "utsikten" från Kaffestugan.

Nu sitter Micha och ringar in alla 2 för 25, och andra billiga erbjudanden i ICA-bladet. Trodde aldrig att jag skulle bli beroende av erbjudanden. Robert säger att han hädanefter ska leva på gröt och nudlar resten av månaden. ICAs nudlar. Själv har jag ångest över att jag tagit min euroshopper-oskuld. THIS. IS. KILLING. ME.

...

Nu är vi på plats i Göteborg. Jag trivs jättebra. Där vi bor är jättefint, fräscht och ljust. Är inte riktigt klar med mitt rum än. Vi fixade lite igår, men har inte satt ihop soffan ännu och så. Så just nu ligger jag och Micha på golvet båda två. Igår trängde alla tre ner sig på golvet framför föräldrarfällan med te och ljus.

Jag är så himla glad att Micha följde med. Och jag kan inte få en bättre roomie. Nu ska vi in till stan och mysa på med jobbsökning och sedan fika, för att sedan hänga på Robert på gymmet ikväll!

RSS 2.0