ses you in...

Ja, det här blir mitt troligtvis sista inlägg innan jag åker. Som vanligt vaknar jag före klockan. Har varit vaken ett bra tag. Men antar att det är alla tankar och funderingar som spelar in. Jag troor att jag fått med mig det mesta. Nu ska jag äta frukost, plocka lite och göra mig i ordning, sen hämtar vi upp Misha i Mora. Jaha, ja, vi hörs i Göteborg då! ...Och nu ringer alarmet.

well then

Ligger i sängen nere i källaren, eftersom mitt rum står tomt nu. Känns lite ensamt, och lite konstigt, men tänker på vad jag har framför mig. Nu ska jag faktiskt sova. Det ska bli så himla himla skönt. Har längtat efter det här trötta ögonblicket hela dagen. Klockan står på 04.30. Godnatt!

goodbye for now

Micha kom hit idag och har varit här fram till nu. Vi har pratat, packat och gått en långis! Hämtat lite sponsring och sagt hejdå till farmor och farfar, som inte har skype ;) Och imorgon tar jag henne med mig till Göteborg i en vecka. Kommer bli en mysig och grym vecka! Förresten har vi badkar i vårat badrum. Åh, tänk att krypa ner där med tända ljus liksom.

...Nej, jag tror verkligen att jag är klar med allt nu. Har bara utskrivning av cv kvar, lite käk och... ja, sånt. Hej då Dalarna.



Glöm inte Skype. malin.smith.emilsson

and..

Är inte säker på att jag har internet såhär i början, så ni får helt enkelt ha överseende med att det inte blir så tätt mellan de gånger jag bloggar. Eller för att vara helt ärlig, bloggandet kommer att utebli tills vi skaffar trådlöst, så länge jag inte använder mig av mobilen. Men alltså, ja. Vi hörs när vi hörs. HA DET SUPER! KOMMER SAKNA ALLA SÅ SJUKT MYCKET (..IRL alltså).

my rescue. SKYPE

Hann inte uppdatera mer under gårdagen. Den rullade på och plötsligt bar det iväg till Rättvik. Mysig kväll med käk och så Francis, såklart. Dom är faktiskt skitbra!

Imorse blev det tidig buss hem från Benjamin genom att jag har ganska mycket att fixa till imorgon... Såg nu precis att mamma tvättat alla mina kläder och pappa handlat alla torrvaror som han tycker att jag behöver (tydligen micro pop också). Så, jag antar att what to do inte alls känns lika krävande längre. Herregud, vad skulle jag gjort utan er just nu?

Hoppas skype kommer att användas flitigt när jag är borta, så att saknaden inte blir överdrivet stor till alla här hemma som det redan nu känns som att den är, gah! malin.smith.emilsson heter jag till er som är intresserade.


goldnugget

Sitter hos Benjamin och väntar på att han ka bli klar på toan så att vi kan bada någon gång. Eller han tänkte överraska, så jag är mer säker på att han vill bada än att han inte vill det. Skulle bli en ovanligt tråkig överraskning annars?

Har haft en sjukt kul eftermiddag med Micha. Lunch på ljungbergs och fika på kaffestugan. Och för att citera Micha, even fått erfara hur sönderstressade morsor kör VID NAMN MICHA. Har skrattat mer eller mindre hela tiden och fått en  massa, väldigt nödvändig energi till Göteborg. Hoppas på en påhälsning snarast!

Haha, skrattar fortfarande... Bra dag!


the last song

Nu väntar jag bara på tvätten, sen har jag packat klart de kläder jag ska ha med mig. Hylla, fåtölj, soffa och säng, någon byrå och bord återstår. Sen är allt i princip fixat. Sen är jag klar. Måste komma ihåg de viktiga detaljerna bara som papper, bankdosa, olika kort osv.

Packade rätt sent igår så när jag väl skulle gå och lägga mig kom jag på att jag inte ätit någon middag. När jag ätit och sen gick och la mig igen var jag inte ens trött, såå det fick bli ett par avsnitt solsidan. Och IDAG ska jag blir det lunchbuffé med Micha på sportbaren. Förresten, så var det jättegod mat där! Efter det åker jag till Benjamin, för att imorgon åka tillsammans med han och hans familj till Rättvik på mingel och Francis. På söndag, hem och skriva ut en massa cvn och packa det sista.

Måndag, Göteborg.



(Ni får har lite överseende med inläggen som bara handlar om min flytt just nu, men det är som sagt inte långt kvar. Sen ska ni får höra om annat än tvätt och flyttlådor, hehe. Jag lovar.)

thank you

Och mitt upp i all flytt måste jag bara få ge lite cred för era kommentarer. Det spelar ingen roll om det är att jag lägger uppe roliga bilder som gör någons kväll, åsikter om det jag skrivit eller svar på mina frågor.

Love it.

Det är kul att blogga när det syns att någon läser, plus att även jag får läsa och erfara hur ni uppfattar bloggen, inte bara i statistiken. (Många av Kissies läsare hatälskar hennes blogg...) Det är bara Ni, mina underbara läsare, som kan avgöra hur länge jag fortsätter med detta. Stor puss!

what I mean is...

Sängen ser hundra gånger värre ut med ännu fler lådor fyllda till bredden med kläder, om inte mer bredvid, därav en bild på golvet som till skilland mot sängen ser kliniskt rent ut... Eller?


the getaway

Sitter i mitt barndomsrum och packar, som jag tillbringat mer eller mindre hela min uppväxt i... (Som jag även tittat in i väggen i,  kollat på film, spelat musik som vi dansat till, brottats, fnissat i tjejtidningar med kompisar, sjungit skithögt, dansat själv, blivit dumpad för första gången, dumpat någon för första gången, blivit kär, smsat halva natten, haft jobbiga och bra samtal, slitit till prov, ätit, haft myskvällar, gråtit mig till sömns, varit skitförbannad, försökt att deklarera, stökat ner, städat, klippt mig, fixat mig till fester, fått min första kyss och hållt min första hand i) till Göteborg på måndag. Det känns lite tungt, som att det inte skulle hända, fast jag innerst inne vet att jag gör det. Ibland kikar mamma in med en hjälpande hand, och frågar om jag ska ha med mig "det.. och det.. och det?" Och att "det" är nog bra.

...Men mitt ibland all denna nostalgi måste jag bara säga att det är sjukt tråkigt att packa.
S j u k t.


...

Det har inte ens börjat än. Ändå känns det som att det inte kan bli svårare.

trying to enjoy the ride

Vaknade nyss upp efter en trevlig kväll med Jessica på sportbaren. På lördag drar hon och på måndag drar jag. Känns lika sjukt varje gång jag pratar om det. Jag vill inte prata om det. Får en klump i magen. Det är liksom inte bara en flytt. Jag kommer att ha ett förhållande här hemma, 50 mil ifrån mig. Egentligen var det en självklar utmaning att anta. Men det kommer definitivt inte vara lika självklart när jag väl är där. Vi komer att få kämpa med mycket.

Nej, dags för det dagliga klänget på Benjamin innan uppstigning. Ha en fin morgon.

goooosh

Dags att bryta trend a la onsdagsdeg. Men mjukisdressen får haka på ett tag till. Har nämligen inte bestämt mig för vad jag ska ha för kläder ikväll. Är trött på jeans, tights, alla toppar. Alltså, ni fattar, när det känns sådär jobbigt att titta in i sin annars relativt uppdaterade garderob. Vill inget hellre än att förnya och införskaffa. Men jag har gjort mitt val. Göteborg kommer att gå före allt tills jag hittar mig ett jobb!


tampons - when they are funny.

Såg en så sjukt kul grej när jag låg och badade igår. Jag vet inte varför men på något vis så var jag helt plötsligt mitt uppe i den lilla guiden man vanligtvis aldrig läser men som alltid följer med i tampongförpackningen. Och jag hade precis läst klart den på alla språk när jag ser den sista lilla fliken med "viktigt att tänka på". Och vissa saker är tydligen inte lika självklara som man ibland kan tro. Men det gör dem i mindre roliga för det!

"Stoppa aldrig in två tamponger samtidigt." Alltså, jag bara undrar. Men vem f..?

"Glöm inte att ur tampongen när mensen är över." - Är detta ett skämt? Eller är det bara så att Libresse är ett norskt företag? Eller finns det verkligen de svenskar som är mer blåsta än norrmän? OCH.. är detta dagens ilandsproblem eller mitt problem?


lumbago... but still not

Kom hem från Benjamin för ett litet tag sen. Vi har målat heela dagen. En hylla i hallen fick bli tvättad, kvistmålad för att tillslut bli grundmålad vit. Den är inte klar än alltså. Jag däremot är så klar man kan bli.

Har svurit åt den minst ett par gånger idag. Men jag tyckte den förtjänade det, med alla sina detaljer. Mycket på grund av att jag har ont i svanken, har haft svårt att liksom böja mig ner och liknande i snart två veckor. Men nu, nej det går bara inte särskilt länge till.

Och att springa nuförtiden, görs smärtfritt genom att springa med rak kropp. Som när jag precis sprang hem från bussen för att jag hade glömt vantarna hemma hos Benjamin och höll på att förfrysa händerna. Då sprang jag allt jag hade, med RAK kropp. Och nej, jag är väl inte den som ber till Gud härs och tvärs, men just då bad jag till Gud att ingen skulle se mig där och då. Det skulle nog sett väldigt fult ut.

Nu ska jag lägga mig i sängen och njuta av att svanken gör lika lite ont som när jag springer (med rak kropp), och slå på en fin film jag velat se länge. På det blir det nyponsoppa, glass och biskvier som pricken över i.  

what did we do?

Vaknade för ett bra tag sen hemma hos Benjamin, redan innan hans alarm ringde. Men börjar nog komma till insikt nu. Är hungrig som en varg. Sen hoppar jag på bussen in till Mora för en fika med Jessica!


got to get away

Innan jag åkte upp till mormor och morfar igår (har lyckats bli av med alla mina pannacottor!! Göött) och Mini kom och hälsade på, satt jag och Jessica och jämrade oss över kvällen som såg allt annat än ljus ut. Vi var och är båda sugna på utgång! Det här var ändå sista helgen någon av oss hade möjlighet eftersom hon drar till New York nästa helg, och jag följer familjen Grundtman på Francis i Rättvik, tror det var rättvik? Sen åker jag ju. Alltså fatta, jag åker!

Vi kom fram till att lite tjejhäng på sportbaren på onsdag vore nice (läs lill-lördag). Men det jag undrar nu är om det är god mat där? Ni som varit där, vad är det för typ av mat? Är det bara sånt där flottigt? Strips och hamburgare... och ja. Ni vet. Tacksam för svar! Puss

hello

- Åh, har fått så himla mycket finnar. Vad använder du för finnmedel?
- Inget. Jag bryr mig inte. Inget som funkar.

Citerat direkt från lördagshänget i soffan. Här pågår debatter om förhållanden, Lejonkungen som Mini grät till  förra veckan och FÖR att inte tala om alla sjukt fula cambilder. Haha, ha en fortsatt fin kväll alla!




solved problem?

Har precis som de senaste mornarna, nyss kommit in från en prommis (läs powerwalk) med Ludde. Hans små tassar går i 120 nu och det enda som hörs är hans ständiga sniffande. Han har varken tid att sätta sig att göra nr.2 (HAN GÅR NÄMLIGEN medan han gör nr.2) Han trampar i och slickar i sig kissfläckar, och ger ifrån sig små pipljud titt som tätt för att säga "Tempo!!". Och jobbigare blir det när man tänker lite mer översiktligt på detta beteende. Min lilla gosegris är vrålkåt. Men jag har faktiskt ett litet tips till er som också har samma problem. Trodde aldrig att jag skulle behöva nämna vrålkåt hund i min blogg, men den oskulden är nu tagen. Hursomhelst. Låt inte hunden slicka på dessa kissfläckar, som tyvärr är den egentligen orsaken till varför han vill ut. Men det är även den orsaken till att han blir mer gnällig. När han gör det ska tydligen hjärnan stimuleras på något vis, och han blir alltså värrex100. Hörde det på radion! Haha


WTF

Alltså ni kommer aldrig tro det här, men efter att ha förberett halva dagen inför en myskväll med Jessi, Micha och Jossa m.fl, så sitter jag nu hemma med 7, 5 pannacottor, och en (vad jag trodde) magsjuk lillebror.  Men det visade sig att halva klanen ändå hade blivit sjuk och intagit soffläge till Lets Dance, och hur hemskt det än låter så blev Herr Ågren inte alls lika tung att bära längre (han var hemskt tung förrut). Krya på er tjejer. Vi skulle haft en supermysig kväll ihop...

READY!




Concept store - Damn!

För er som inte hört den - störtskön! Just nu går den på repeat här hemma i köket bland vaniljstänger och frysta bär. 


what's going on, really?

Tror alla tidiga mornar börjar slå tillbaka nu, jag är så grymt trött och seg! Kanske skulle det passa med en powernap innan jag dra igång med handling och dessert. Honungspannacotta med mersmak av vanilj till limemarinerade bär.
 

at dawn, as we say

Morsning. Här är det redan full rulle. Mamma och pappa var uppe så tidigt som halv fem imorse, för att göra sig i ordning för avresa mot Sthlm från Mora, som jag så zombielikt men snällt ställde upp på. Nu håller jag på med frukost, och gick precis en långis med Ludde samtidigt som jag följde Niklas halvvägs till skolan. Och jag måste bara säga efter det lilla träningspasset igår, idag känner man att man lever! Och inte nog med det är jag vrålhungrig. 

Nej, nu blir det en riktig dunderfrukost med ägg, juice, gröt och hela kitet. Kokar fint på spisen. Skrev jag att jag är hungrig? Ha det gött!

I cannot forget, as so often before, who the main character in my life is.


technology? what is that?

Har suttit vid google mer eller mindre hela dagen för att hitta en snygg New York bild att ha som banner. Men de flesta bilderna är ju för små. Man kanske inte ska leta banners på Google. Hittade en förrut, som jag satt och och pillade med att bra tag, som sedan visade sig vara för liten. Där rök mitt tålamod kan jag säga. Och att knåpa ihop något från egen mapp finns inte på kartan.

Resultatet ska verkligen bli intressant, men just nu ser det väldigt mörkt ut för malinoutlook. Malinoutlook kan dra åt helvete. Nu blir det myyys.

whips the shit out of my body

Vilken tur jag har som har en mamma som ofta glömmer sina matlådor hemma. Och på denna korta stund som dörren varit olåst så har jag varit ute med hunden två gånger. Dels för att det är fint väder. Men hade han inte ylat så pass högt hade jag gott stannat inne. Ni som har hanar till hund kanske vet vilket helvete jag syftar på när tikarna löper. Ändå känner man sig som en dålig matte, som om man inte skulle rastat sin älskling ordentligt. Och jag skäms över att ha han ute i hundgården, sätta på mig hörlurarna till en film för att slippa oljudet!

Nöjd är jag dock över att jag gick ner i källaren och lyfte hantlarna. Jobbigt att man alltid blir påmind om hur otränad man faktiskt är de få gånger man slår slag i saken. Som tur är har jag en gymkompis på SATS när jag flyttar ner till Göteborg. Är faktiskt grymt peppad. Tänk om jag skulle gymmat varje dag. Undrar hur jag hade sett ut då om en månad, eller två...

Åh! Knip igen, (älskade) hundj*vel!


what the hell niklas

Imorse  låg jag och lyssnade som vanligt på när Niklas gjorde sig i ordning till skolan, mamma och pappa när de pratade innan de åker och när de sedan smäller igen dörren. Innan Niklas går så brukar han alltid ropa  "HEJDÅÅÅ!!", även om han är helt omedveten om jag sover eller inte, och alltid så svarar jag ju genom att jag antingen är vaken då eller vaknar. Men imorse bestämde jag mig, i ren djävulskap kanske, för att inte svara. Jag orkade inte, var så jävla trött och tyckte även att han borde förstå att han inte behövde låsa dörren, eftersom jag alltid är noga med att poängtera det vid varje trötta hejdå. Och jag bryr mig inte om dörren gick i baklås eller om han låste in mig i ljuv hämnd eller ren tankspriddhet... Inlåst är jag i alla fall. Och löjligt hämndlysten. What to do?


here it goes!

Bilder på läget, lite av omgivningen och grann"husen".


Åt vänster!



Det här tror och hoppas jag att jag ser när jag kollar ut genom fönstret i mitt rum (iaf enligt Google Maps och Robert). Verkligen helt okej! Ser familjevänligt och fräscht ut. Vet inte riktigt vad mormor + rollator ska symbolisera... 

 
Och så åt höger!

maybe it turns

Sitter och kollar lite desperat efter jobb. Egentligen tog jag beslutet ganska nyligen (efter att ha ringt som en idiot) att ta det på plats, genom att få klädbutiker tar emot anökningar vi mail, och helst vill att man ska visa upp sig. Men jag tänkte mer på något extraknäck såhär i början för att få lite ordning på tillvaron kanske. Men jag har ingen ro att bara sitta. Sen är det ju så sjukt tråkigt att sitta inne vid datorn när det är så jäkla fint väder UTE.

Har i alla fall hunnit med en långprommis med Ludde. Jag är ingen promenadmänniska egentligen. Men ibland kan det bara vara skönt att gå en sväng, ni vet. Eller, vad jag ljuger... Är inte alls så mycket för promenader, så länge den inte infaller en sommarkväll med någon man håller kär.








free surfaces

Ja, på tal om Göteborg så antar jag, och hoppas att ni är nyfikna på hur det kommer att se ut. Jag kommer att bo på ett ställe som heter Munkebäck, som ligger tio min med spårvagn från innerstaden och ett gångavstånd på en halvtimme, om man känner för att gå någon gång. Så läget känns perfekt. Plus att jag även har en av min barndomskamrater Frida i samma hus, fast i treppuppgången bredvid. Ännu bättre! ...Så tre trappor ner, och tre trappor.


Hallen. Har inte riktigt fattat att det här kommer att bli min dörr, där jag kommer att gå in och ut, från och till mitt hem!! Eller okej, vårat.


Köket, som vi kommer att laga och äta många mysiga middagar i.


Roberts rum.


Och så vardagsrummet, som kommer att bli mitt blivande rum. Eftersom mitt rum här hemma är så himla litet så har jag aldrig riktigt behövt fylla ut det, som jag kommer att kunna göra nu. Har hittat en beige divansoffa som jag iaf ska placera där någonstans, hehe. Dock önskar jag att golvet var ljusare! Men jag överlever nog, kanske.

Kommer fler bilder från Göteborg ikväll. Läget liksom...

long time no seen

Hej. Mitt (kanske) första seriösa inlägg. Det första inlägget skrev jag som ni ser, för ett bra tag sen, då det var aktuellt med domänbyte och livet var inspirerande och roligt. Jag hade så mycket idéer då. Jag åkte ner till Göteborg  och bodde hos en kompis för att söka jobb, jag hade drömmar om Gran Canaria och gav mig tusan på att jag skulle även dit. Jag fick, nästan, komma på en arbetsintervju i Borlänge/Falun på Carlings, tills chefen ringde och sjukanmälde sig, och då jag även i samma veva av en slump (?) träffade Robert i Mora, som behövde någon att dela sin nya tvåa med.  Så jag vet inte. Är det slumpen som avgör, eller finns det en mening med det som sker? Kanske. Det återstår att se, nu när jag gett mig fan på att jag ska lämna det trygga på ett säkert avstånd... FÖR NU SKA JAG JU ÄNTLIGEN FLYTTA NER TILL GÖTEBORG. Ja, så borde det i princip ha låtit för några månader sen.  Nu vet jag inte längre, om ordet äntligen är lika aktuellt. Men jag ska ge det ett försök. Och nu menar jag inte, åka ner, känna efter, åka hem. Jag menar, åka ner, söka jobb, skaffa mig erfarenhet, vilket innebär jobb, självständighet och ansvar i många olika kategorier. Innan jag erfarat allt det, så kan jag inte avgöra. Om jag åker hem då, har jag inte stått för något val. Då har jag snarare inte haft något val. Men what so ever, nu kör vi!

RSS 2.0